Haber

Kahramanmaraş depreminde kaç kişi öldü? 17 Şubat’ta ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?

Kahramanmaraş Merkezde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki sarsıntılarda 11. güne girildi. yüzyılın felaketi Kahramanmaraş , Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Hatay büyük tahribata yol açtı. 11. güne girerken kaç kişinin öldüğü merak edildi. Peki Kahramanmaraş depreminde kaç kişi öldü? 17 Şubat’ta ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Detaylar burada…

KAHRAMANMARAŞ’TA KAÇ KİŞİNİN HAYATI SALDIRILDI?

Asrın felaketiyle ilgili son durumu paylaşan AFAD, “Depremlerin ardından 4 bin 734 artçı sarsıntı meydana geldi. Son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana illerinde toplam 38 bin 44 vatandaşımız hayatını kaybetti. , Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ.” açıklama yaptı.

AFAD, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Kıyı Emniyeti, DAK, İtimat, İtfaiye, Kurtarma, MEB, STK’lar ve uluslararası arama kurtarma personellerinden oluşan toplam 29 bin 160 arama kurtarma personeli görev yapıyor. Gelen ve görevi devam eden arama kurtarma personeli sayısı 11.488.Ayrıca AFAD, Polis, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Yerel Güvenlik, Yerel Destek olmak üzere bölgede görev yapan saha çalışanlarının sayısı Bölgede görev yapan gruplar ve 9.908 istekli Toplam işçi sayısı 264.389. Başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, su kamyonu, treyler, greyder, vidanjör vb. olmak üzere toplam 12.600 araç. , afet bölgesine sevk edildi.”

11 ilde olağanüstü hal ilan edildi

Depremin meydana geldiği 11 il genel hayatı etkileyen afet bölgesi ilan edildi. Arama kurtarma faaliyetleri ve müteakip çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla OHAL kararı alınmıştır. 11 ilde OHAL 3 ay sürecek.

OHAL İLE 11 İLDE NELER DEĞİŞECEK?

Afet bölgelerinde yeniden yapılacak, yenilenecek, büyütülecek veya kalıcı olarak onarılacak yapıların teknik şartları hazırlanacak ve yönetmelikle belirlenebilecek.

Bedeli sonradan ödenmek kaydıyla her türlü araç ve iş makinesi kullanılabilir.

Valiler ve kaymakamlar herhangi bir kayıt olmaksızın acil alım ve kiralama yapabilecek.

Devlete ait taşınmazların yeterli olmaması halinde, tüzel kişilere ait bina ve yerler kesintili mühlet ile kullanılabilir.

Afet bölgelerinde ordu, jandarma, vali ve kaymakamların talepleri yerine getirilecek.

Afet bölgesi ilan edilen bölgelerde haberlerve ulaşım araçları ücretsiz olacak.

Hastanelere sevk edilmek üzere hava ve deniz araçlarına el konulabilir.

Zarar gören yerlerin yeniden inşası ve başka yerlere naklinin gerekli olduğu hallerde kamulaştırma ve iskan yardımı da bu kapsama dahil edilecek.

haberadakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu