Ekonomi

Kibar Holding’in 10. Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı

Kibar Holding, 10. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Yaklaşık 3 yıl önce belirlenen Kibar Holding 2025 Stratejisi kapsamında kararlı çalışmalarını sürdüren Küme, geçtiğimiz yıl birçok verimlilik projesini hayata geçirdi. Geri dönüşümle kullanılan hammadde miktarı son 7 yılda yüzde 49 artarken, geri dönüştürülen atık miktarı yüzde 99,3’e yükseldi.

Kibar Holding bu yıl 10. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Raporda ayrıca Kümenin “2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi” kapsamında 92 performans göstergesi ile takip ettiği 36 hedef için 2022 ilerlemesine de yer veriliyor.

İhracat odaklı bir kümelenme olan Kibar Holding, sürdürülebilirlik ilkelerini paydaşlarının benimseme sorumluluğuyla beş bini aşkın etkin tedarikçisinin kritik sürdürülebilirlik önceliklerini güvence altına alan ve uygulamalarını takip eden “Kibar Holding Tedarikçi Sürdürülebilirlik Programı” projesini başlattı. .

K-STAR adlı program kapsamında dünyanın farklı yerlerinden beş bini aşkın paydaştan oluşan Kümelenme’nin geniş ekosistemi, sürdürülebilirlik konusunda iş ortağı oluyor. Bu, Küme’nin sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda sorumlu satın alma faaliyetlerinin merkezi olarak yönetilmesinin önünü açmaktadır.

İki yeni standart eklendi

Kibar Holding CEO’su ve Sürdürülebilirlik Komitesi Lideri Haluk Kayabaşı, küresel çatışmaların, ticaret savaşlarının, güç krizlerinin ve enflasyonist baskıların devam ettiği 2022 yılında Kibar Kümelenmesi olarak uyum ve çeviklik yaratma becerileri sayesinde büyüme hedeflerine ulaşarak yatırımlarına devam ettiklerini vurguladı. , tüm aksiliklere rağmen. Kayabaşı, “Ekonomik büyümeyi sürdürülebilirlik ilkeleriyle tam uyum içinde gerçekleştirme kararlılığımızın başarımızda büyük etkisi var. Bu alandaki tüm faaliyetlerimizi uluslararası standartları referans alarak sürdürüyoruz. Kurumsal sürdürülebilirlikte yüksek standartlarda şeffaflığın yanı sıra, hesap verebilirliğin kapsamını da genişletiyor.”

Son iki yılda kat ettikleri mesafeyi ‘Kadını Güçlendirme İlkeleri’ kapsamına aldıklarını belirten Kayabaşı, bu yıl takip ettikleri standartlara iki yeni standart eklediklerini sözlerine ekledi. Bu standartların ‘Dünya Ekonomik Forumu Paydaş Kapitalizmi Metrikleri’ ve ‘İklimle İlgili Finansal Açıklama Görev Gücü’ olduğunu kaydeden Kayabaşı, “Geçen yıl olduğu gibi faaliyetlerimizle ilgili bilgilerin bağımsız olarak denetlendiğinden emin olduk ve bunu doğruladık. yıl.”

Holding, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nda yer alan 80’den fazla çevresel, sosyal ve yönetişim performans göstergesi için Uluslararası Teminat Kontrol Standardı ve Sera Gazı Beyanı Garanti Kontrolleri kapsamında garanti beyanı almıştır.

Birçok proje hayata geçirildi

Holding, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlar ile enerji ağırlıklı şirketlerden Assan Alüminyum’un elektrik tüketiminden kaynaklanan emisyonlarını 2021 yılı itibarıyla nötralize etmiştir. Sadece son üç yılda iklim değişikliği ile mücadele için 30’a yakın yeni proje hayata geçirilmiştir. ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunmak. Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Atık Su Geri Kazanım Tesisi yatırımı ile bu yıl yaklaşık 500 bin metreküp su geri kazanıldı. Geri dönüştürülen ve yeniden kullanılan hammadde miktarı son 7 yılda yüzde 49 artarken, geri dönüştürülen atık miktarı yüzde 99,3’e yükseldi.

Kibar Holding’in biyoçeşitliliği koruma stratejisi çerçevesinde, Assan Alüminyum ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle nesli tükenmekte olan ‘Mavi Yıldız’ bitkisinin ardından, nesli tükenme tehlikesi altındaki ‘Kum Zambağı’ bitkisi de ekosisteme kazandırıldı.

‘Kibar Kümesi Sürdürülebilirlik Platformu’ aracılığıyla iklim değişikliği ile mücadele konusunda çalışanlara yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Çalışanların iş ve özel yaşam dengesini güçlendirmeyi amaçlayan İş Hayatımız projesi ile yeni nesil çalışma modeli hayata geçirildi.

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kurulan ‘Kibar Gönüllüleri’ platformu beş yılda 100’e yakın projeyi hayata geçirdi.

Kadın çalışan sayısı hızla artıyor

Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı olan Holding, toplumsal cinsiyet eşitliğini önlemek için kadın istihdamını destekleyici uygulamalarıyla 2022 yılında şirketlerinde kadın çalışan sayısını bir önceki yıla göre yüzde 11,1 oranında artırdı. Böylece bu oran son yedi yılda yüzde 54,1 arttı. Kadın üst düzey yönetici oranı son 7 yılda yüzde 41,7 arttı.

’36 Gol’ için çalışmalar sürüyor

Verilen bilgilere göre Kibar Grubu’nun sürdürülebilirlik alanında 2025 yılına kadar gerçekleştirmeyi planladığı ’36 Hedef’in ortasında; sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde ekonomik büyümeyi gerçekleştirmek, kadın çalışan sayısını ve kadın üst düzey yönetici oranını artırmak, mesleki gelişimi ve katılımı artırmak, dijital dönüşümü tüm şirketlerde tamamlamak, iş ve hizmet kalitesini sürdürmek en yüksek standartlarda, temiz ve çevreye duyarlı teknoloji ve süreçleri hayata geçirmek.

Grup, doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimini ve verimli kullanımını sağlamayı, iklim değişikliği ile ilgili çalışmalara katkıyı artırmayı, geri dönüşümü ve yeniden kullanımı artırmayı, küresel işbirliklerini geliştirmeyi, paydaşlarının sürdürülebilir kalkınma ilke ve hedeflerini benimsemesini sağlamayı ve çalışmalarını artırmayı hedeflemektedir. sosyal sorumluluk projelerine yöneliktir. ve çalışmaya devam ediyor. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu