Yaşam

Şehzadeler Şehri Manisa’nın Lezzetleri: Manisa’da Gidebileceğiniz En İyi Restoranlar

Manisa, verimli topraklar üzerine kurulmuş ve geçmişi çok eskilere dayanan bir şehirdir. Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Manisa’nın en bilinen yönü şehzadeler şehri olmasıdır. Osmanlı döneminde Manisa’da 16 şehzade sancak beyliği yapmıştır. Bu nedenle doğası kadar tarih açısından da oldukça zengin bir şehirdir. Bu içeriğimizde bu lezzetlerin yanı sıra lezzetleriyle de ön plana çıkan Manisa’ya gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetli restoranların listesinden bahsedeceğiz.

Litany Restoranı

Mekanın en büyüleyici yanı, ambiyans ve yemeklerin mükemmel uyumu olabilir. Günün yorgunluğunu güzel bir akşam yemeği ile atmak ve kendinizi değerli hissetmek istiyorsanız Litany Ristorante bu konuda size çok yardımcı olacaktır. Ayrıca pizzaları menünün en iddialılarından biri…

Adres:Cumhuriyet Bulvarı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 16/2, 45030 Keçilikoy OSB/Yunusemre

Ziyaretçi Yorumu: Konumu çok güzel, park sorunu yok, çalışan garson sayısı çok temiz, çeşitlilik için çok temiz bir ortam var (içecek ve yemek konusunda çok zengin bir menüsü var, yemek menüsü kitap gibi titizlikle hazırlanmış) , Sizi gerçekten tebrik ediyorum.) Her haliyle İtalyan mutfağı. hak ediyor.

Ege Çiftliği

Manisa’nın en ünlü kahvaltı adreslerinden biridir. Manisa’dan burayı bilmeyen yoktur herhalde. Ege’nin yöresel lezzetlerine önem veren ve bu eserleri misafirlerine sunan bir kurumdur. Dilerseniz kahvaltıda yediğiniz eserleri giderken satın alabilirsiniz.

Adres: Uncubozköy Mahallesi Cemal Ergün Cad. Cemal Ergun Apartmanı No:21, Yunusemre, Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltısı harika?? Servis hızlı.?? Ayda bir kaç kez geliyoruz.?? Manisa’nın en iyi kahvaltı mekanlarından biri. Organik ürünler satın alma şansınız da var. Özellikle tahinli krema ve süt reçeline doyamazsınız.

Şafak Kebapçı

Manisa’nın en özel lezzetlerinden biri de Manisa Kebabıdır. Manisa’ya gelip bu lezzeti denemez misiniz? Müşterilerin bayıla bayıla bayıla bayıla yediği kebabı, Manisa’ya ilk kez gelenlerin uğrak noktalarından biri olmayı başarıyor.

Adres: Yarhasanlar, 2108. Sok. No:17, 45020 Şehzadeler/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: 1978’den beri Manisa kebabının lezzetini hiç kaybetmeyen tek yer diyebiliriz… Servis çok ama çok hızlı. Güler yüzlü çalışan… Manisa’ya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim.

Ünlü köfteci Mustafa Usta

Köfte ziyafeti yaşamak isteyenler için asıl adres Mustafa Usta’nın mekanı olacaktır. Buraya gittiğinizde çorba, köfte, salata, piyaz ve tatlıdan oluşan menüyü almanızı öneririz. Yemekten sonra tok karnına ve damakta kalan o enfes tatla ayrılacaksınız.

Adres:Üçpınar Köyü Merkez Caddesi Manisa

Ziyaretçi Yorumu: İlk defa gittik ve meşhur köftesini denedik. Gerçekten çok lezzetli. Porsiyon doyurucu. Aperatifler olağandır. Çalışanlar ilgili ve kibar. Bir daha mutlaka gelip gönül rahatlığıyla misafirimi alırım. Sütlacı da denedik, lezzetliydi, tavsiye ederim. 🙂

Gülcemal Manisa Kebapçı

Restoranlarımız Manis’te olunca kebap seçeneklerimiz de artıyor. Gülcemal Manisa Kebapçı, 1957’den beri Manisa Kebap konusunda Manisa’nın en iddialılarının ortasında yer alıyor.

A adres: 1. Anafartalar Mah. 1603. Cad. No:3, 45020 Merkez/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Manisa’nın en uygun yerlerinden biridir. Kullandıkları etin lezzeti nefis. %15’e kadar kuzu eti kullanıyorlar. İzmir ve Manisa dahil yediğim en uygun Manisa Kebabı buradaydı. Kullandıkları eserler yemek yedikten sonra herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Tokluk istiyorsanız 1,5 porsiyon yemenizi tavsiye ederim.

Güney Kebapçı

Güney Kebap Salonu, ikramlarının yanı sıra kebaplarıyla da ilk etapta müşterilerini memnun ediyor. Baharatlı salçalı mezeler, közde soğan ve yoğurt eşliğinde kebap, döner veya İskender müşterilerin uğrak yeri.

Adres: Peker, Yarhasanlar, 1101. Sok. 10/A, 45020 Şehzadeler/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Manisa kebabı (mutlaka denenmeli) ve iskender çok lezzetliydi. Çok büyük bir yer ve aynı noktada bir de güney baklavası var. Havuç dilim baklavasını da denedim ama ceviz ağırlıklıydı, fıstıklı olmasını bekliyordum ama yine de lezzetliydi. Çalışanlar çok ilgili. Tuvaletler temiz. Manisa’ya yolunuz düşerse uğrayabilirsiniz.

Manisaspor Kebapçı

Manisalılara Manisa Kebabı nerede yiyebilirim diye sorsanız çoğu Manisaspor Kebabı diyecektir. Menüsünde yer alan iştah açıcı lezzetlerle müşterilerini müdavim yapan bu işletme, Manisa’da kaliteli ve lezzetli yemekleri ile adından söz ettiriyor.

Adres: 1. Anafartalar, Mah. 1601 Sk. No:16/AB, 45020 Merkez/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Manisa Kebabını üçüncü kez yiyorum ama ilk ikisi Manisa Kebabı değil! Köklü bir ustalık, dillere destan lezzet ve misafirperverlik birleşince bizim için unutulmaz oldu. ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM. Teşekkürler.

Şen Kardeşler

Şen Kardeşler’in kelle paça çorbası değil, Türkiye’de Manisa’nın en iyileri arasına girebilecek bir lezzet. Manisa’da o kadar bilinen bir yer ki, önünde yoğunluğu görecek ve lezzetlerini tattıktan sonra pek çok insanın orada boşuna beklemediğini anlayacaksınız. Ayrıca efsane kokoreci denemeden kesinlikle mekandan ayrılmamalısınız.

Adres: Paşa, 19. Sok. No:48, 45200 Akhisar/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Enfes kokoreç, enfes pide paça, ilgili personel. Dana kokoreç denilince bir dünya markası. Dana kokoreci herkes tarafından tercih edilmeyebilir. Ama biraz yağlı seviyorsanız bu kokoreci mutlaka yemelisiniz. Yanındaki dalakta sunulur. Bir dalak istemezseniz ve sipariş hazırlanmadan sipariş verirseniz, kokoreç porsiyonunu ona göre ayarlarlar.

Ziyafet Kuzu Kızartma

Ünlülerin akın ettiği Banquet Kuzu Döner, adından da anlaşılacağı gibi müşterilerine ziyafet sunan bir restoran. İkram olarak önden gelen; Tavuk keşkek, piyaz salata, mevsim salatası ve acılı ezme çok güzel. Mezeler dışında ana yemek olarak kuzu çorbası ve kuzu kavurma kesinlikle denenmeye değer…

Adres:Medar, Balıkesir İzmir yolu, 45200 Akhisar/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: 2013 yılından beri İzmir-Bandırma yolunda uğrak noktamdır. O zamanlar salaş bir yol lokantasıyken, artık ünlü fotoğraflardan duvarlarının görünmediği, bilinen bir mekan haline geldi. Wc çok temiz. Bahçe geniş ve gölgelidir. Yaz aylarında kapalı kısım tercih edilmelidir. Menüyü yıllar içinde çok geliştirdiler. Ancak benim tercihim yine de kuzu rosto. Kuzu çorbasını da denedik, tavsiye ederim. Çalışanlar katılıyor. Servis hızlı.

Ergun Saray Ocakbaşı

Ergün Saray Ocakbaşı, 2003 yılından beri kalitesinden ve kusursuz hizmetinden ödün vermeden müşterilerine hizmet vermektedir.

Adres: Keçili Köyü, Mimar Sinan Blv. No:227/A, 45030 Yunusemre/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Ağız sulandıran orijinal lezzetleri burada bulduk. Ciğer ve adaçayı tercih ettik. Beraber gittiğim misafirlerimin memnuniyeti beni de memnun etti. Yemek ve beraberinde gelen kahve çok güzeldi. Bu işletme ve çalışanları 5 yıldızı hak ediyor. Umarım çizgilerini hiç bozmazlar.

Ali Baba Kağıt Köfte

Burası sabahın erken saatlerinde açılan ve öğlene kadar biten kokoreci ile ünlü. Kendi açık ayranıyla tadabileceğiniz köfte ve kokoreç gerçekten mükemmel bir lezzet.

Adres: 75. Yıl, 5303. Sok. Kenan Cihan Sanayi Sitesi No:5, 45000 Yunusemre/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelimeyle hayatımda yediğim en iyi kokoreçti. Köfte ve kokoreç olağanüstü. Manisa’ya yolunuz düşerse kesinlikle tek adres. Fiyat performansı da çok iyi. O kadar değdi ki otoyoldan inip yolumuzu uzattık. ??

Palandöken Cağ Kebabı

Manisa’da cağ kebabı arıyorsanız etin en lezzetlisini Palandöken Cağ Kebab sizler için sunacaktır. Doyumsuz tadı ile damakta kalan lezzet unutulmaz anlar yaşatıyor. Ancak bizim önerimiz, buraya gitmeyi planlıyorsanız akşamları çok fazla kalmamanızdır. Çünkü cağ kebabı yoğunluktan dolayı geç bitiyor.

Adres: 75. Yıl, 5307. Sok. No:144, 45030 Manisa Merkez/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Manisa’nın en kaliteli ve nezih cağ kebabçısı. Hizmet ve kalite iyi. Etleri ayarında ve lezzette tam kıvamında pişer. Temizlik iyidir. Tuvaletler iyi. Ben öneririm.

balık keyfi

Güleryüzlü ve ilgili personeli ve geniş menü seçeneği ile müşterilerini müdavim yapan bir restorandır. Mezgit, levrek ve hamsi lezzetlerini burada deneyelim. Yer ayrıca kahvaltı sunuyor. Dilerseniz kahvaltı deneyimini de yaşayabilirsiniz.

Adres: Güzelyurt, 5701. Sok. No:30, 45030 Yunusemre/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Barbunya iri, lezzetli ve çok iyi pişmiş, çok hızlı servis ediliyor, mevsim salatası iki kişilik büyüktü, kalamar ve sosu güzeldi. Genel anlamda Manisa Merkez balık yemek için en iyi yer ve maskot papağanı mekana ayrı bir pozitiflik katıyor.

Köfte Talat

Manisa Sanayi’de köftesi ve şişiyle meşhur bir lokanta. Sabahları çorba servisi yapan işletmede genellikle saat 15.00’ten sonra köfte bırakılmaz. Bu sebeple biraz daha erken gitmenizi öneririz.

Adres: 75. Yıl, 5313. Sok. 45030 Merkez/Yunusemre/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Köfteci Talat, sabah 6’da açılan ender çorbacılardan biridir. Tavuk çorbası efsanedir. Diğer çorbaları denemediğim için bilmiyorum. Ayrıca öğlen başlayan köfteler de güzel. Bunu mekanın kalabalığından anlayabiliriz.

Can Ciğer Sedat Usta

Manisa’da ciğer konusunda oldukça iddialı olan Sedat Usta’nın hem yaprak ciğerini hem de şiş ciğerini denemeye değer bir lezzeti var. Yerde pişen ciğerlerin yanı sıra kıl kavurma, mumbar, karışık ızgara gibi alternatif lezzetler de var.

Adres: 75. Yıl, 5349. Sok. No:3, 45030 Merkez/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Bence sundukları ikramlar ve çeşitlilik bu fiyata pahalı. Ciğer şiş ve saç kavurması efsanedir. Diyarbakır’da yediğim ciğer şişin birebir aynısı. Lezzet konusunda pişman olunacağını düşünmüyorum.

Taş Fabrikası

Stone Factory için bir kahvenin en az 124 yıllık hafızası vardır. Misafirleri için tarih ve dünya lezzetlerini özenle harmanlıyor. Binbir çeşit aromadaki çayları ve kokusunun büyüsüyle sizi bambaşka diyarlara götürecek. Kahve ve çayının yanı sıra Pamuk ve Koza salonlarında içinizi eğlence ve lezzetle doldurmayı hedefleyen bir işletmedir.

Adres: 1. Anafartalar, Konuk Cad. No:8, 45020 Şehzadeler/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Her şey tek kelimeyle harika, çalışanların ilgisi, yemeklerin kalitesi, restoranın tarihi yapısı… İnsanı kendine aşık ediyor. Manisa’nın en kaliteli mekanı olabilir. Konum itibari ile oldukça merkezi bir yerde olup, 50 metre uzaklıkta otoparkı bulunmaktadır. Kesinlikle buraya uğramalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler