Haber

Vaha Seçer ‘Kent Katılım Toplantıları’ Kapsamında İşçi Örgütleriyle Buluştu

MersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kent’e Sözümüz Var’ sloganıyla düzenlediği ‘Kent Katılım Toplantıları’na katılımcı demokrasi yaklaşımıyla devam ediyor. Önder Seçer, ‘Kentlere Sözümüz Var Kent Katılım Toplantıları’nın 6’ncı serisinde ikinci toplantıyı işçi örgütleri olan sendikaların lider ve yöneticileriyle gerçekleştirdi.

Toplantıda sendika liderleri ve temsilcileri tek tek konuşarak kentle ilgili talep ve önerilerini Lider Seçer’e aktardı. Seçer ile fikir alışverişinde bulunan sendika temsilcileri, bu tür toplantıların önemli olduğunu vurgulayarak, kendileriyle sık sık görüşen Başkan Seçer’e şükranlarını sundu.

Kongre ve Stand Sarayı Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Seçer, Mersin Kendisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok ve Mersin Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz eşlik etti. Toplantıya Büyükşehir ve MESKİ bürokratları, daire başkanları ve şube yöneticileri de katıldı.

Seçer: “ELEŞTİRİLER VE ÖNERİLER REFERANS OLDU”

Bakan Vahap Seçer Kent Katılım Toplantılarının kent yönetiminde kendilerine çok faydalı olduğunu ifade ederek, “Yaptığımız güzel işlerle ilgili burada aldığımız eleştiri, öneri ve onaylar bundan sonraki çalışmalarımız için referans oldu ve çok faydalı oldu. Şehir yönetiminin de bir Belediye Başkanı için çok olumlu sonuçları var.” En önemlisi, ‘Her şeyin en iyisini biliyorum!’ Mantık dışı istişarede bulunarak, farklı fikirleri dinleyerek hareket etmek olumlu sonuçlar doğurur” dedi.

Başkan Seçer, bir dönemi tamamladıklarını ifade ederek, bu dönemde bu toplantılara katılan ve fikirleriyle kendilerine destek veren herkese şükranlarını sunarak, işbirliklerinin ikinci 5 yıllık dönemde de aynı anlayışla devam etmesini temenni etti. Seçer, “Hep birlikte, bu 5 yılda edindiğimiz tecrübelerle çok daha keyifli projelere, vizyon getirecek çalışmalara imza atacağız. Buna inanıyorum. Bu sadece benim için değil sizler için de değerli. Çünkü daha önce Mersin’deki kent yönetiminde böyle bir uygulamanın olmadığını biliyorum.” “dedi.

Kent bileşenleriyle bir arada olmaya önem verdiğini vurgulayan Seçer, “Temsil ettiğiniz gruplar işçi örgütleridir. İşçi örgütleri ve işçi sınıfı Türkiye’de Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarından en doğrudan etkilenen gruplar arasında yer alıyor. “

“İŞLERİNDE SOSYAL FAYDA ARAYAN HER STK BİZDEN DESTEK ALMIŞTIR”

Sivil toplum temsilcilerinin sözlerini dinledikten sonra konuşan Başkan Seçer, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan belediye sorumlu olmasa da ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi. Bu sorunlara yönelik ürettikleri çözümleri anlatan Seçer, “Emeklilerin hayatını kolaylaştıracak bazı dokunuşlar yaptık. Belediye olarak Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da belediye olarak emeklilerimizle ilgili projeler yürütüyor. Emekli vatandaşlarımızın sosyal hayatından ekonomik hayatına kadar pek çok konuda çalışmalarımız var. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Emekli Yurdu da bunlardan biri. “Sadece Mezitli’de, Yenişehir’de değil, birçok yerde Huzurevlerimiz var. Toroslar’da, Halkent’te, Tarsus’ta var, yeni tamamlanan Anamur’da da açılışını yapıyoruz. Bunu yaygınlaştırıyoruz, mümkün olduğu kadar da artıracağız” dedi.

“1 TL HERKESE DOKUNMAK DEMEKTİR”

Mersin’de öğrencilerin toplu taşıma araçlarını 1 TL karşılığında kullandıklarını belirten Başkan Seçer, bu hizmetin aslında toplumun her kesimine dokunduğunu vurguladı. Seçer, “1 TL herkese dokunmak demektir. Öğrencilere daha fazla indirim yapmak demek, öğretmenlere, belediye personeline, sanayide veya tarımda çalışan çalışanlara dokunmak demektir. O nedenle öğrenci öncelikli indirimler yaptık. Bir belediye başkanı, toplu ulaşım, su fiyatları” Belediyenin sunduğu hizmetler karşılığında bir bedel karşılığında yüksek ücret talep etmez. Bu nedenle rahat olun. Ben kamu hizmeti yapıyorum” dedi.

“METROYU BİTİRECEĞİM”

Metro Projesi hakkında bilgi veren ve Büyükşehir Belediyesi olarak kredi onayının tam 2 yıl beklemede tutulduğunu belirten Seçer, “Kredi arayışlarına başladık. İlk etapta imzalansaydı Euro olacaktı” 9 lira. O zamanlar para çok kolay bulunurdu. Artık para yok ama bulduk. İkinci etapta Mersin halkına sözüm şudur: ‘Metroyu bitireceğim.’ “dedi.

“MÜFTÜ AKIŞI İÇİN HARİKA BİR PROJE HAZIRLIYORUZ”

Müftü Deresi’nde yürüttükleri çalışmaları anlatan Seçer, ıslah çalışmalarının DSİ’ye ait olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin Müftü Deresi Hayat Vadisi Projesi’ni hayata geçirerek derenin bulunduğu alanı canlandıracağını kaydetti. Seçer, “Orada çok büyük bir proje hazırlıyoruz. Ben de ‘Bu konuda Türkiye’deki en iyi kişiyi bulalım, gelsin bize sunum yapsın, projemizi o yapsın’ dedim. “Düzgün bir göz burayı inceleyip iyi bir kalemle çizerse insanların vakit geçirebileceği muhteşem bir yer olur. Dünyada örnekleri çok var” dedi.

“YOL ÜRETİMLERİMİZ HIZLI”

Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışmalarının büyük beğeni topladığını belirten Seçer, “İsmet İnönü Bulvarı’nda bir hafta önce başladık, Liman Caddesi de önümüzdeki hafta yağmur sularıyla birlikte tamamlanacak. 2 buçuk kilometre. Yol yapım çalışmalarımız hızla sürüyor. ” Tarsus’ta İtibar Caddesi’nin yapımına ilişkin konuşan Seçer, “Oranın altyapısını değiştirdik. Şimdi 3-4. Çevre Yolu’nu 1 kilometrelik, 35 metrelik yeni bir bulvarla Üniversite Caddesi’ne bağlıyoruz. Tam 980 kilometre. Mart ayı sonuna kadar bitirecekler. Gece “Gündüz çalışıyorlar. Bakın belediye 1 kilometrelik yeni bulvarı 2 ay sonra sizin için açacak. Bunlar çok önemli. Yolda dikkatli bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Seçer, MEDEKA VE TADEKA’YI ANLATTI: “KATILIMCI DEMOKRASİ DEDİĞİMİZ BUDUR”

MEDEKA ve TADEKA’nın kent için değerine değinen Seçer, bu meclislerin büyük anlam ifade ettiğini söyledi. Seçer, “Mersin’e dair herkes, her şey burada. Bu festivallerde ne olacağına biz karar vermiyoruz, MEDEKA veriyor. Katılımcı demokrasi diyoruz buna. 13 heyetimiz var. Edebiyattan arkeolojiye, tarihe kadar birçok konu var. , şehir hafızası ve spor.” “Heyetler var. Bildiğiniz isimler bu konuda Mersin’in ve yöre halkının en iyi insanlarıdır” dedi.

“SOSYAL KONUT EN BÜYÜK PROJELERİMDEN BİRİ”

Sosyal konut projesinin en büyük projelerden biri olduğunu belirten Seçer, “Ben bunu çok önemsiyorum çünkü Türkiye’de bir ilk olacak. Yurt dışında da bu modeller var. Belediyenin konutları var, kiraya veriyor. Biz yapıyoruz. Tahmini bin konutun 500’ünü satacağız, 500’ünü de kiralayacağız. “Uzun süre kiralanıyor ve insanlar daha uygun şartlarda, daha iyi imkanlarla, daha uygun fiyatlarla sosyal konutlarda hayatlarını sürdürebiliyorlar.” dedi.

“5 YILDIR KOLAYCA SOKAKTA ÇIKABİLİYORUM İŞÇİLERİN SAYESİNDE”

Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği yatırımlardan da bahsederek, bu yatırımlar kapsamında aldıkları kredi ve hibeleri anlattı. Seçer, “EBRD’den 70,3 milyonu hibe olmak üzere 156 milyon euroluk kredi aldık. Bugün IFC ile 35 milyon euroluk niyet mektubu imzaladık, kesinleşti.” Mezitli içme suyu şebekesini yenileyeceklerini belirten Seçer, “Ayın 9’unda ihaleye çıkıyoruz. Mezitli’nin eski ve köhne içme suyu şebekesini tamamen değiştireceğiz.”

“BU SEÇİMDE BANA KATKI VE DESTEĞİNİZ ÖNEMLİ”

Toplantının oldukça verimli geçtiğini belirttiği konuşmasının son bölümünde işçi örgütü temsilcilerinin Başkanlık görevinden memnun olduklarını gözlemlediğini belirten Seçer, şöyle devam etti:

“Seçimlere gidiyoruz. Uygulamalarıma olumlu yaklaşan, Belediye Başkanlığımın bu şehre hayırlı olacağını düşünen dostlarıma sesleniyorum; bu seçimde bana katkınız ve desteğiniz çok kıymetli. Hepimiz bu ülkeyi seviyoruz. Herkes kendi bakış açısıyla seviyor ama birbirimizin fikrine katılmak zorunda değiliz. Ona saygı duyuyoruz, onun fikrine katılmıyoruz. “Ben seçildikten sonra sadece telaffuz olarak değil aynı zamanda bu şekilde davrandım. özünde herkesin belediye lideri olmak.”

“HERKESE EŞİT HİZMET SUNULDU”

Son 5 yılda en rahat gittiği yerlerin Batı ilçeleri olduğunu belirten Seçer, “Yani partimin ve benim oy oranımın düşük olduğu yerler. Siyasi olarak benim dünya görüşümden farklı olan yerler. Gidiyorum. en kolay oradan gelir ve en sıcak ilgiyi oradan alır.” Çünkü ‘Biz oy vermedik, bu bölgelere hizmet olmayacak’ diye düşündüler ama tam tersine herkese eşit hizmet sağlandı. O açıdan vicdanım rahat ve huzurum var” dedi.

“İDEOLOJİK FARKLILIKLARI UZAKTAN BİR BELEDİYE LİDERİ HERKESİN KALBİNE ULAŞABİLİR”

5 yıllık dönemi çok yoğun bir çalışma temposuyla tamamladıklarının altını çizen Seçer, seçimlerden galip ayrılacağına canı gönülden inandığını kaydetti. Başkan Seçer sözlerini şöyle tamamladı:

“İnançtan ziyade bilimsel düşündüğümde, ölçüleri incelediğimde, halk olarak insanlarla konuştuğumda ve bunu hissettiğimde bu seçimi kazanacağımızı görüyorum. Bir belediye başkanının ideolojik farklılıkları bir kenara bırakıp siyasete girebileceğini Türkiye’ye ispatlayacağız. Herkesin yüreği. Bakın bunu sandıkta göreceğiz. Türkiye.’ “Mersin halkının bu anlamda bazı şeylerin değişebileceğini göstereceğine inanıyorum.”

PALA: “DEMOKRASİ ANCAK BU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLİR”

Bu toplantıların sivil toplum kuruluşlarının dilek ve taleplerini yöneticilere iletmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Tüm Emekliler Birliği Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Pala, “Mahalle, ilçe ve halk toplantıları bile yapılmalı ki insanlar kendi isteklerini duyurabilsin. Sorunlar yerelde, nerede olursa olsun. Bu çok güzel bir uygulama, sivil toplum.” “Teşkilatlarıyla bir araya gelmek demokrasiye yakışan bir uygulamadır, Sayın Vaha Seçer’e de yakışır. Cumhuriyet ve demokrasi ancak bu şekilde hayata geçirilebilir” dedi.

GÖÇMEN: “VAHAP LİDER İYİ BİR BELEDİYE YAPTIK”

Büro Çalışanları Sendikası Mersin Şube Başkanı ve KESK Şube Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Göçmen, bu tür toplantıların çok önemli ve değerli olduğunun altını çizerek, “Çünkü şehrin sorunlarını en çok şehirde yaşayanlar bilir ve onların da olması gerekir” dedi. Bunları kim seslendiriyor? Bu açıdan bu toplantılar değerlidir.” “Çok büyük. Siyasi iktidarın muhalefet partilerine bakış açısını da biliyoruz. Vaha Lider bu zorluklara rağmen iyi bir belediyecilik yaptı. Hizmetleri iyiydi” dedi.

DEMİRKOL: “BU TÜR TOPLANTILARIN YENİLENME VE GELİŞİM AÇISINDAN BİRÇOK SORUNUN DEVAMINI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Birleşik Kamu İşletmeleri Konfederasyonu Genel Sağlık İşletmeleri Mersin Şube Başkanı Meryem Demirkol, Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür toplantılara büyük önem verdiğini belirterek, “Baktığımızda bu tür toplantıların bazı sorunları olduğunu, hatta varsa da olduğunu görüyoruz. Sorun değil, yenilenme, gelişme adına pek çok sorunun önünü açıyor.” “Bunu açabiliriz diye düşünüyorum. Gençlere örnek olabileceğimizi düşünüyorum. Kent yönetimi adına sivil toplum kuruluşları halktan gelen bilgilerle belediye ile köprü görevi görüyor” dedi.

GÖKSOY: “TOPLUMUN YAŞAM TARZI, İSTEK VE TALEPLERİ BU TÜR TOPLANTILARLA ORTAYA ÇIKIYOR”

DİSK Genel Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, bu tür toplantıları şehrin dinamikleri kadar değerli gördüklerini belirterek, “Bu tür toplantılarla toplumun yaşam tarzı, talepleri, talepleri ortaya çıkıyor. Bu sadece halkın taleplerini ortaya çıkarmakla kalmıyor. sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleriyle aynı zamanda belediye başkanıyla diyaloğu da güçlendiriyor.” “Kehre yönelik teklifler ortaya çıktıkça entegrasyonu da ortaya çıkaracaktır” dedi.

Başkan Seçer’in hiçbir ayrım gözetmeksizin sivil toplumun her kesimiyle buluştuğuna dikkat çeken Göksoy, “Bu hem şehrimiz hem kurumlarımız hem de Mersin halkı için çok değerli. Bu nedenle Sayın Vaha Seçer’i tebrik ediyor, devamını diliyoruz.” Her zaman olduğu gibi “Bu dönemde atılan imzaların arkasındayız ve daha büyük iş ve projelere imza atacağımıza olan inancımız ve desteğimiz tamdır” dedi.

Toplantı toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

ihsangazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler