Vodafone Business, “Dijital Dönüşüm Programı” ile OSB’leri dönüştürmeye devam ediyor
KOBİ’lerin ve işletmelerin yoğun rekabet ortamında hedeflerine ulaşabilmeleri için dijital dönüşümlerine öncülük eden Vodafone Business’ın, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Teşkilatı ile yürüttüğü “OSB Dijital Dönüşüm Programı”nda ikinci dönem başlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek eğitimlere Türkiye’nin 81 ilindeki OSB’lerde faaliyet gösteren firma, yönetici ve çalışanların katılması bekleniyor.
İşletmelerin dijitalleşmesine öncülük etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, organize sanayi bölgelerinde (OSB) ve buralarda yer alan şirketlerdeki yönetici ve çalışanların dijital bilgi düzeylerini anlamayı, onları yeni dijital gündem hakkında bilgilendirmeyi ve bir lider olmayı hedefliyor. Türkiye’deki organize sanayi bölgelerindeki işletmeler için güvenli danışman. devam ediyor. Bu amaçla Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) akademisyenlerinin katılımıyla geçtiğimiz yıl “OSB Dijital Dönüşüm Programı” hayata geçirildi. Bu program kapsamında ilk yıl 1000 dijital elçi yetiştiren Vodafone Business, programın ikinci döneminin Ocak ayında yeniden başladığını duyurdu. Üç ay sürmesi planlanan eğitimin ardından eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara YTÜ akademisyenleri ve OSBÜK tarafından sertifika verilecek.
Dijital elçilerin sayısı 2000’e ulaşacak
Artan rekabet ve dijitalleşme çağında OSB’lerde faaliyet gösteren işletmelerin yenilikçi teknolojileri iş yapış biçimlerine uyarlamaları büyük önem taşıyor. Bu noktada Vodafone Business, OSB Dijital Dönüşüm Programı ile OSB’lerde faaliyet gösteren şirketlerin bu yeni dijitalleşmeye hızlı ve sağlam uyum sağlamasına öncülük ediyor.
Eğitim programının ikinci döneminde verilecek eğitimlerde Dijital Dönüşümün Sanayi ve KOBİ’lere Etkisi, Dijital Strateji ve Dijital İş Modelleri, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti (IoT), Bulut Bilişim ve 5G, Siber konuları ele alındı. Güvenlik, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme, Üç Boyutlu Yazıcı, Blok Zinciri, Dijital Liderlik, Dijital Kültür ve Dijital Pazarlama gibi konular yer alacak.
Programın yeni döneminde OSB’lerin, KOBİ’lerin ve işletmelerin dijital ortamda var olmayı öğrenmeleri hedefiyle; Endüstri 4.0 yolunda dijital kanalların doğru ve kaliteli kullanımı, nesnelerin interneti, yapay zeka, bulut uygulamaları, iş sürekliliği ve dijital altyapının oluşturulması konularında farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Vodafone Business, 2024 yılında 400 organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren şirket yönetici ve çalışanlarının katılımıyla üç ay sürecek eğitimle 500’den fazla KOBİ ve işletmenin yanı sıra 1000 kişinin dijitalleşmesine liderlik etmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin 81 ili. 2023 yılının ilk döneminde 1000 dijital elçinin yetiştirildiği eğitim programının ardından bu dönemde yetiştirilmesi planlanan 1000 kişi ile toplamda 2000 dijital elçiye ulaşılması planlanıyor.
“Amacımız OSB’lerdeki tüm işletmelerin dijitalleşme süreçlerinde çözüm ortağı olmaktır.”
Tüm işletmelerin dijitalleşmesinde çözüm ortağı olmayı sürdürmeyi hedeflediklerini belirten, vodafone Türkiye İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Hasret KestioğluDijitalleşme çağında OSB’lerdeki şirketlerin yenilikçi teknolojileri iş uygulamalarına uyarlamalarının önemini vurguladı:
“Vodafone Business olarak, KOBİ’lere ve işletmelere güvenilir teknoloji danışmanı olma yolculuğumuzda, OSBÜK ve YTÜ akademisyenlerinin katılımıyla başlattığımız ve ilk dönemini başarıyla tamamladığımız Dijital Dönüşüm Programı’nın devamının heyecanını yaşıyoruz. Programımızın ilk etabında OSB’lerdeki firmaların dijitalleşmesine katkı sağlayarak işletmelerimizi geleceğe taşımada çözüm ortağı olduk. Buna paralel olarak Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki OSB’lerde bulunan 400’ü aşkın işletme, bulut teknolojilerinden IoT’ye, Endüstri 4.0’dan 5G’ye kadar pek çok yenilikçi teknolojiyi işlerine uyarlamak için adımlar attı. Programımızın ikinci aşamasında OSB’lerin dijital çağa uyumunu hızlandırmak ve firmalarımızı çağın gereksinimlerine hazırlamak amacıyla 1000 kişiye eğitim verirken 400’den fazla işletmeye dokunmak istiyoruz. Yeni dönemde amacımız OSB’lerdeki büyük-küçük fark etmeksizin tüm işletmelerimizi desteklemektir. Vodafone Business olarak OSB’lerde faaliyet gösteren her ölçekteki işletmenin bu yeni dijitalleşme çağına hızla geçiş yapmasına destek oluyoruz; “Şirketlerin daha akıllı, daha hızlı ve daha esnek olmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”
“OSB’ler Türk sanayisinin dijitalleşmesine öncülük edecek”
Türkiye’de sanayi üretiminin yüzde 45’inin OSB’ler tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Lideri Memiş KütükcüPlanlı sanayileşmede OSB’lerin çok değerli bir rol oynadığını da vurguladı.
Türkiye’de OSB’siz il kalmadığının altını çizen Kütükcü, “81 ilimizde toplam 400 organize sanayi bölgemiz var. 67 bin sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği organize sanayi bölgelerimiz, ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiriyor. Organize sanayi bölgelerimiz 2 milyon 620 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Organize sanayi bölgeleri olarak Türkiye’nin üretken gücünü üretmenin yanı sıra, mesleki eğitimden teknolojiye, ihracattan dijitalleşmeye kadar geniş bir yelpazede ülkemizin kalkınmasında kritik rol oynuyoruz. Bu noktada dijitalleşme en önemli çalışma konularımız arasında yer alıyor. OSBÜK olarak devreye aldığımız OSBÜKnet, yüzde 100 yerli ve milli OSBÜKbulut gibi projelerin yanı sıra Vodafone İşletme, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi değerli kuruluşlarla yürüttüğümüz programlar da bunun göstergesidir. Birlikte hayata geçirdiğimiz “Dijital Dönüşüm Programı” ile OSB’lerde yer alan firmalardaki dijital elçi sayısı 2000’e ulaşacak. “Amacımız organize sanayi bölgelerimizin Türk sanayisinin dijitalleşmesine öncülük etmesini sağlamak” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskinİşbirliğine ilişkin şunları söyledi:
“Yıldız Teknik Üniversitesi olarak KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğunu desteklemek ve akademik hizmet sunmak amacıyla ikinci kez oluşturulan “Dijital Dönüşüm Programı”nın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu programla dijital stratejiden üretken yapay zekaya, dijital pazarlamadan dijital liderliğe kadar kapsamlı içeriklerle iştiraklerimizin dijital yetkinliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. “Dijitalleşme sürecini anlama ve yönetme konusunda güçlü bir temel oluşturarak 1000 kişinin ve 400’ün üzerinde işletmenin dijital geleceklerini daha verimli ve aktif bir şekilde kurmalarına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Vodafone Hakkında
Vodafone, Avrupa ve Afrika’nın en büyük telekom şirketidir. Daha uygun bir gelecek hedefiyle bireylerin yaşam kalitesini artıran, kritik branşlarda dijitalleşmeyi mümkün kılan, kapsayıcı ve sürdürülebilir dijital toplumlara imkan tanıyan teknolojiler sunuyoruz.
17 ülkede 300 milyondan fazla müşteriye taşınabilir ve sabit iletişim hizmetleri sağlıyoruz ve 46 ülkede daha taşınabilir ağlarda ticari iştiraklerimiz bulunuyor. Aynı zamanda Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında dünya lideri bir şirket olarak 167 milyondan fazla cihaz ve platformu birbirine bağlıyoruz. Vodacom Finansal Hizmetler ve Afrika’nın en büyük finansal teknoloji platformu M-Pesa ile 7 ülkede 71 milyondan fazla kişiye hizmet veriyoruz.
2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak ve çevresel etkimizi azaltmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde müşterilerimizin 2030 yılına kadar 350 milyon ton karbon emisyonunu azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Ayrıca, hedefimiz doğrultusunda cihaz atıklarının azaltılmasına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. 2025 yılına kadar ağ atıklarımızın yüzde 100’ünü yeniden kullanmak, yeniden satmak veya geri dönüştürmek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı